Deși am ajuns în scenariul VERDE în toată Valea Jiului și foarte puține localități mai sunt în zona ROȘIE, inspectorii DSP spun că pericolul este încă prezent. A făcut bine campania de vaccinare, în urma căreia s-au vaccinat peste 111.000 de hunedoreni, dar tot avem zilnic 3 morți, din cauze asociate infecției cu noul coronavirus. Județul Hunedoara a ajuns pe scenariul verde în 40 de localități. Este cea mai bună situație, de după valul III de pandemie și specialiștii spun că e bine. „La nivelul județului avem 1,21 incidența și mai sunt (n.r. în ziua de vineri), doar 6 localități pe zonă roșie, dar și ele au un trnd descrescător, ceea ce ne bucură foarte mult.
Avem, pe ultimele 14 zile, o incidență de 29 de cazuri, față de 140, sau 180, când aveam vârfuri și sperăm să menținem acest trend”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara. Vaccinarea este cheia, spun specialiștii și în judeșul nostru sunt zeci de centre, iar de săptămâna viitoare încep să se vaccineze și studenții de la Petroșani, ori elevii. „Avem 26 de fluxuri, inclusiv cel de la Deva, de vaccinare din mașină, unde sunt 4 fluxuri. Vom mai face niște modificări pe centrele care au Astra Zeneca, pe care le vom transforma în Pfizer. Și, în acest week-end, avem echipe mobile pe 5 localități din județ, dar și campania cu bicicluștii, la centrul drive-thru, din Deva ”, a mai precizat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Dar în Hunedoara, încă mor oameni infectați cu noul coronavirus. „E mai bine, dar tot nu e cum ne-am dori. Noi am vrea să nu mai fie decese. Din păcate, încă menținem o medie de 3 decese pe zi, pe ultimele 14 zile”, a mai spus directorul DSP Hunedoara. DSP Hunedoara demarează și campanie „ÎNAPOI LA ȘCOALĂ!”, în colaborare cu unitățile de învâțământ din județ, prin care elevii, studenții și cadrele didactice participă la campania de vaccinare. Începând de săptămâna viitoare Universitatea din Petroșani se alătură campaniei de vaccinare, centrul de vaccinare fiind amenajat în corpul C al Universității (corpul de jos), vaccinul folosit va fi Pfizer. Atât studenții cât și cadrele didactice își doresc revenirea la normalitate și la școala „față în față”, iar DSP Hunedoara susține toate demersurile necesare organizării Centrului de vaccinare temporar în cadrul unității de învățământ.

Diana Mitrache