O rbit de gelozie, un bărbat de 42 de ani din Călan a decis să se răzbune pe fosta lui iubită, o tânără din Simeria. În planul său a implicat-o și pe fiica sa minoră, o adolescentă de 16 ani. Individul a acționat de furie că fata nu mai vrea să aibă nici un fel de legătură cu el. Actul de răzbunare la care a recurs bărbatul a fost considerat deosebit de grav de către polițiști, procurori și judecători, astfel că a fost arestat preventiv. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, A. Vasile a cunoscut o tânără la finele anului 2019 și a început o relație cu ea.
Pe parcursul întâlnirilor dintre cei doi, femeia a observat anumite comportamente pe care le-a calificat drept nefirești, iar din acest motiv, la începutul lunii ianuarie 2020, a încercat să pună capăt legăturii, dar bărbatul nu a acceptat despărțirea. A încercat prin șantaj sentimental (susținând că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar), amenințări cu sinuciderea, apoi amenințări subtile și hărțuire, să o determine să continue relația. Fata și-a dat seama că este în pericol și a evitat orice contact cu individul, dar acesta nu s-a lăsat. Anchetatorii au stabilit că și-a făcut un plan minuțios de răzbunare, a urmărit-o pe tânără și chiar și-a anunțat intențiile fiicei sale. Acesta i-a cerut minorei să ia un taxi și să cumpere 10 litri de benzină. I-a spus la telefon că ,, … pe la ora 12 (n.r. ora 24) va face o treabă urâtă, o să dea foc la o chestie faină, dar să aibă ciocul mic și știu doar ei doi. Individul s-a dus în Simeria la fosta lui prietenă și a pândit-o. ”În jurul orelor 22 .30 – 23 00 , numita (…) a plecat de la domiciliu conducând autoturismul proprietate a tatălui său, cu care s-a deplasat pe o distanță foarte scurtă (aproximativ 100 metri), în parcarea amenajată în zona Parcului Dendrologic.
S-a întâlnit cu o persoană de sex masculin (…) și a plecat cu autoturismul acestuia, lăsând mașina tatălui său în parcare, cu portierele închise și asigurate. În împrejurările descrise anterior, inculpatul a luat o cheie pentru roți, cu ajutorul căreia a spart geamul triunghiular de mici dimensiuni al portierei dreapta spate a autoturismului utilizat de martoră. (…) Apoi, inculpatul a luat din propriul vehicul și o pernă, pe care a aprins-o și a aruncat-o în interiorul mașinii persoanei vătămate prin geamul spart iar ulterior a aruncat și o bluză în habitaclul autoturismului. Văzând că cele două obiecte ard mocnit, a plecat de la fața locului înspre localitatea de domiciliu”, se arată în dosarul de judecată publicat de www.rolii.ro. La întoarcere, fata a văzut mașina distrusă și imediat și-a bănuit fostul prieten, mai ales că a recunoscut perna și bluza acestuia. Ancheta minuțioasă a organelor de cercetare a probat bănuiala fetei. Bărbatul a fost arestat preventiv și judecat pentru comiterea infracțiunii de distrugere. În fața magistraților Judecătoriei Deva și-a recunoscut fapta și a motivat că nu a putut accepta despărțirea. A fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare. Totodată, judecătorul i-a interzis să comunice ori să se apropie de victimă pe o perioadă de 1 an, măsură aflată în vigoare.