Toma Coconea va pleca la Red Bull X-Alps. În urma campaniei care a avut loc la finalul săptămânii trecute în stațiunea montană Straja, a fost strânsă suma de bani necesară pentru a acoperi cheltuielile. În vara acestui an are loc cea de-a X-a ediție a celei mai grele curse cu parapanta din întreaga lume. În luna iunie se va da startul în Salzburg, iar finalul va avea loc în Zell am See din Austria. Organizatorii cursei au pregătit pentru a zecea ediție Red Bull X-Alps 2021 o rută care nu se mai oprește în Monaco, ci traversează Alpii, dus-întors.
Toma Coconea este cel mai longeviv sportiv din competiția de aventură Red Bull X-Alps. Sportivul petroșănean nu a lipsit de la nici o ediție și este unul dintre cei mai respectați sportivi din cursă, atât de organizatori, cât și de ceilalți concurenți datorită determinării, atitudinii și curajului său. ”A fost o campanie pozitivă și un gest frumos a celor din Straja, pentru care le mulțumesc. Din această campanile voi putea acoperi o parte din cheltuieli dar un lucru important este acela că rulota pentru transport și în care vom dormi a fost achitată. Lucrul acesta mă liniștește pentru că voi putea pleca înainte de competiția propriu-zisă la antrenament în Alpi”, a declarat Toma Coconea participant al competiției Red Bull X-Alps.
Cei din Straja, alături de cunoscutul om de televiziune Andi Moisescu au demarat campania de strângere de fonduri, în urma căreia s-a adunat suma de bani necesară pentru a-l sprijini pe Toma Coconea într-o nouă aventură extremă. ”Ne-am bucurat să îl putem ajuta pe Toma Coconea care este un ambasador al Văii Jiului.
Toate încasările din acest weekend au mers către el. Din aceste încasări a putut fi achiziționată rulota pentru deplasarea la antrenament și competiție. Pe lângă cabanierii de la noi din Straja, care au făcut donații, s-au alăturat și sute de oameni care s-au aflat în stațiune în weekend. Un lucru important este acela că oamenii trebuie să înțeleagă că nu trebuie să existe o concurență între noi și între stațiunile schiabile din Valea Jiului. Toți trebuie să avem turiști pentru că doar în acest fel Valea va fi cunoscută în toată țara și peste hotare. Trebuie să colaborăm pentru proiecte comune care să fie în beneficiul tuturor”, a declarat Emil Părău investitor Straja. De două ori vicecampion al competiției, Toma Coconea se numără printre cei 233 de sportivi din 40 de țări care au participat la Red Bull X-Alps în cei nouă ani de existență și printre cei 36 de sportivi care au ajuns la linia de sosire în această cursa extremă.

Monika BACIU