Universitatea Petroșani – campanie în stradă de Ziua Pământului

An de an, Universitatea din Petroșani și, mai ales, Facultatea de Mine, unde există specializarea de Protecție a Mediului, a celebrat Ziua Pământului. Nu lipsesc din stradă nici în acest an, iar mai mulți studenți au ieșit să împartă pliante, într-o campanie comună cu cei de la societatea de colectrae a deșeurilor. Totul, pentru a scoate în evidență necesitatea protejării planetei.
Câțiva studenți de la Petroșani au împărțit pliante și au stat de vorbă cu oamenii, pentru că Ziua Pământului a trebuit să fie marcată corespunzător. Tradiția a făcut ca mereu profesorii și studenții de aici să se implice, iar acum, campania s-a derulat cu cei de la Supercom, care încep și ei să informeze populația despre colectarea selectivă.
„E o tradiție la noi ca să marcăm Ziua Pământului la Universitatea din Petroșani, din mai multe motive. Principalul motiv este legat de faptul că noi avem și specializări de mediu și ne gândim tot timpul să avem un mediu curat și prietenos, la peisaje mai frumoase în Valea Jiului. Marcăm evenimentul, împreună cu studenții de la  Facultatea de Mine, unde avem aceste specializări, dar și cu alți studenți de la noi. Pornim de a crea pe viitor  o economie circulară și pe viitor, nisște specializări care să ducă înpre caetă economie circulară”, a spus prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Ziua Pământului este celebrată în 22 aprilie, iar colectre electivă a deșeurilor este o parte importantă din ceea ce trebuie să devină o rutină pentru noi toți.
„Ne-am raliat unei acțiuni de conștientizare a populației în privința necesității și importanței colectării selective și a reciclării deșeurilor, pentru un oraș mai curat, un județ mai curat și o planetă mai curată și mai sănătoasă, în ansamblul ei. Este o problemă de educașie, de aceea spunem că noi, în viața de zi cu zi, prin pregătirea pe care o implementăm studenților noștrilor, dar și prin educația pe care sperăm că le-o acordăm, ne preocupăm și de acest aspect”, a completat și conf univ dr ing Csaba Lorinț, decanul Facultății de Mine.
Cu cât reciclăm și reutilizăm mterialele foloite, cu tît vom ve o plnetă mai curată. De Ziua  Pământului și-au propu cu toții, studenți și profesori, alături de operatori ai firmei de salubritate, să ne spună că ar fi ideal să păstrăm curat pământul.
Diana Mitrache

Advertisements