Un puternic incendiu a izbucnit miercuri la un centru de fier vechi din Simeria. Peste 20 de pompieri au intervenit, după ce flăcările au cuprins mai multe mașini aflate pe o suprafață de 400 de metri pătrați, iar de vină sunt muncitorii, care tăiau cu un flex o mașină. Pompierii au stabilit cauza exactă a izbucnirii flăcărilor.
Echipe de intervenţie, alcătuite din 23 de pompieri specializaţi în stingerea incendiilor, din cadrul Detaşamentelor Deva şi Hunedoara au acţionat cu 4 maşini cu capacitate mare şi o ambulanţă SMURD. Ajunşi la locul în care se dezvolta incendiul, pompierii au constatat că arderea se manifesta la caroserii auto dezafectate, care erau depozitate în aer liber pe aproximativ 400 metri patraţi.Totul a pornit de la muncitorii care lucrau acolo.
„Cel mai probabil, focul a fost generat de un utilaj folosit de angajații acestui centru pentru dezmembrarea autoturismelor. Este vroba despre un aparat care utilizează flacăra deschisă. Sigur că focul a fost întreținut de materialele combustibile aflate încă în aututurisme și de multitudinea de materiale plastice și textile existente în zonă”, a spus Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.
Nimeni nu a fost rănit sau intoxicat cu fum. Cantitatea mare de fum degajată în atmosferă, însă, a impus notificarea Gărzii de Mediu în vederea stabilirii gradului de poluare în urma incendiului.  „În timpul intervenției am notificat reprezentanții Gărzii de Mediu, pentru că a existat o cantitate mare fum degajată în atmosferă, însă, din fericire, curenții de aer nu au îndreptat acest nor de fum spre zonele locuite, ci înspre zona râului Mureș”, a mai precizat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.
Vâlvătaia a cuprins mașinile dezmembrate aflate pe o suprafață mare, dar pompierii au reușit să lichideze incendiul în aproximativ o jumătate de oră. Urmează să fie stabilite și normativele ce au fost încălcate cu acest prilej de către angajații acestui depozit de fier vechi.
Diana Mitrache