Traficant prins cu cocaina dosită în mașină

Tânărul a ticluit un plan care ar fi trebuit să distragă atenția la un posibil control. Pe locurile din spate ale mașinii, un Ford Fiesta, a pus un câine de talie și multe plase cu haine și încălțăminte. Drogurile erau ascunse în caroseria mașinii.

Polițiștii SCCO Hunedoara și procurorii DIICOT au primit informația că urmează să fie aduse în țară peste 800 de grame de cocaină, prin Vama Nădlac, iar destinația este ”piața” din județul Hunedoara. Traficantul, V. Robert de 35 de ani, din Deva, în cursul lunii septembrie 2020 a procurat și introdus în țară, fără drept, cantitatea de 830,4 grame cocaină.
Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la o pedeapsă de 4 ani şi 2 luni închisoare, însă bărbatul a făcut apel. Dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia iar înainte de a fi soluționat, individul a realizat că există riscul ca pedeapsa să-i fie majorată și și-a retras cererea. Bărbatul voia ca instanța să revină asupra măsurii de confiscare a autoturismului folosit la infracțiune.
La mijlocul lui septembrie 2020, în baza informațiilor primite, ofițerii de crimă organizată l-au așteptat în Șoimuș, la coborârea de pe autostrada A1. ”S-a procedat la efectuarea controlului autoturismului marca Ford Fiesta constatându-se că în partea din spate a mașinii se afla un câine de talie mare, respectiv mai multe pungi în care se aflau articole de încălțăminte și îmbrăcăminte. Având în vedere datele existente care au stat la baza sesizării, s-a trecut la controlul amănunțit al elementelor de caroserie, ocazie cu care s-a procedat la desfacerea fețelor de la cele două uși din față. În interiorul portierei dreapta față, în spațiul delimitat de caroserie și fața de ușă, s-a găsit un pachet învelit în bandă de culoare neagră. Cu ocazia desfacerii stratului de bandă neagră, sub care era o substanță lichidă cu miros de detergent, s-a constatat că în interior se află o cantitate de substanță pulverulentă de culoare albă, ambalată în mai multe rânduri de folie, din material plastic transparent, aplicate peste un strat de bandă de culoare maro, la rândul său aplicat peste mai multe straturi de folie din material plastic de culoare neagră, care învelea o folie de material plastic transparent, împachetat în mai multe straturi. Inculpatul a declarat la acel moment că îi aparține și conține 800 grame cocaină, pe care le-a achiziționat personal din Germania, de la un cetățean sârb, că intenționa să o consume și probabil să comercializeze în timp o parte din cantitatea rămasă”, au arătat anchetatorii. V. Robert cumpărase drogurile cu 18 mii de euro din Frankfurt.

Advertisements