Fostii mineri care au iesit la pensie de la una dintre minele din Valea Jiului nu vor renunta la proteste. Asta spun liderii lor, care acum spun ca asteapta sa vada componenta noului Guvern al tarii si daca acesta le va lua in calcul doleantele.

Membrii Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri  (LSMP ) din Valea Jiului s-au intalnit din nou sa stabileasca planul de actiuni pe viitor. Ei spun ca, daca actualul guvern nu va fi de partea lor, vor continua sa protesteze. „Noi am fost primii care am iesit in strada,chiar inaintea celor de la Bucuresti, si ne-am cerut drepturile. Acum asteptam sa vedem componenta noului Guvern si daca oamenii care ajung acolo,pentru ca ai vad pe toti foarte tineri, vor avea in vedere si problemele noastre. Daca nu, iesim din nou in strada sa cerem ceea ce ni se cuvine de drept”, a declarat Valentin Armeanu, vicepresedintele LSPM Valea Jiului.

Mai mult, pensionarii sustin ca nu il agreeaza pe actualul premier si nu vad cum se va schimba in bine tara cu aceasta schimbare. „Nu ni separeu normal ca in fruntea acestui guvern este un fost securist. Din pacate, insa, asa stau acum lucrurile”, a mai precizat Armeanu.

Pensionarii mineri au fost printre primii care au iesit in strada timp de 3 zile consecutiv si au cerut ca drepturile lor sa fie respectate si acum spun ca vor reveni cat de curand, daca  viitorul Guvern nu va tine cont de ei.

Diana Mitrache