P entru al treilea an consecutiv, managerul Teatrului Dramatic din Petroșani nu a putut fi evaluat, conform legii. Este singurul manager din tot județul, care nu a făcut acest lucru, iar președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor a trimis un audit la Teatrul I.D Sîrbu, în urma unei sesizări.

Între timp, trupa de la Petroșani continuă să acuze conducerea Consiliului Județean de așa-zise abuzuri. Și, cireașa de pe tort, dosarul Nicoletei Bolcă a fost clasat.
E bolnav cu rinichii, de această dată și și-a scos un certificat medical de la Spitalul din Vulcan. Vorbim despre managerul Teatrului Dramatic I.D.Sîrbu din Petroșani, Cosmin Rădescu, care nici în al treilea an nu a venit să fie evaluat. Mai mult, a trimis un mail. La 5 minute după ora stabilită pentru interviul la care trebuia să fie prezent. „Și anul trecut a lipsit și a ajuns prin instanță cu fel și fel de tertipuri, pe care eu nu le comentez. Nu voi comenta nici hotărârea instanței, nici decizia dumnealui. Anul acesta, din nou s-a planificat evaluarea. Am dat dispoziția de numire a comisiei, au fost oameni neutri în comisie, deși unul care a fost în comisie a fost contestat, dar în afara legii. Marți trebuia să aibă loc proba interviului și la ora 10 și 5 minute am primit la Consiliul Județan un mail prin care am aflat că s-a îmbolnăvit.
S-a îmbolnăvit și anul trecut la fel, când trebuia evaluat, ori când trebuia să meargă în instanță, nu. Eu cred că nu e bine și trebuie să respectăm legea. Și noi, CJH, și dumnealui”, a spus Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.
Cei de la Consiliul Județean spun că îl așteaptă pe manager să le comunice o nouă dată la care să poată fi evaluat. Și, mai mult, îl așteaptă să îl vadă pentru prima dată. „Nici măcar o dată, de când sunt eu președinte, nu a cerut să vină la mine în audiență, ca să discutăm niște lucruri față în față, de ceea ce se petrece acolo”, mai spune Laurențiu Nistor.

CJH le achită unora inclusiv întreținerea
Consiliul Județean spune că a trimis un audit, pentru că sunt câteva apartamente în care stau actori, dar pentru care cheltuielile le achită tot Consiliul Județean Hunedoara. „Am o sesizare că teatrul din Petroșani are în proprietate câteva apartamente în care sunt cazați artiști, actori, nu mă interesează. Dar, se pare că inclusiv cheltuielile comune le plătește Consiliul Județean Hunedoara. Și atunci eu am vrut să mă conving. Că, dacă cineva locuiește într-o clădire care aparține CJH, respectiv, teatrul, să o facă, dar utilitățile nu cred că trebuie să le plătesc prin CJH”, a mai explicat Laurențiu Nistor, motivul acestui audit pe care toți angajații teatrului îl contestă acum public.

D osarul Nicoletei Bolcă a fost clasat
Și, ca să fie și mai grav, dosarul în care fostul manager Nicoleta Bolcă a fost acuzată de delapidare, a fost acum clasat. „Ne-a apăut, acum o săptămână, de la Curtea de Apel Alba Iulia o decizie prin care a fost clasat. Nu sunt eu în măsură să spun dacă justiția a fost corectă sau nu. Dar cred că a fost imparțială. Noi am primit de la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia că s-a clasat dosarul fiindcă nu a fost paguba ce i-a fost imputată acelei femei”, a mai precizat Laurențiu Nistor.
Parchetul a comunicat următoarele: „Prin Ordonanța nr.1006/P/2018, din 20.11.2019, s-a dispus o soluție de clasare în cauză, cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu, prevăzute de art.297. al 1. CP, și delapidare, prevăzut de art.295, al 1 CP, perioada analizată fiind 2008 -2011. (…) Aspectele reclamate de către domnul Rădescu Cosmin vizează perioada analizată deja în cadrul Dosarului Penal nr.1006/P/2018. Plângerea contra soluției de clasare, formulată de domnul Rădescu Cosmin a fost respinsă prin Ordonanța nr. 142/2/II/2019, din 10.01.2020, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia”.
Cosmin Rădescu, managerul Teatrului I.D Sîrbu din Petroșani a spus, în repetate rânduri că este supus mai multor abuzuri din partea Consiliului Județean Hunedoara și că acesta ar fi motivul pentru care a refuzat evaluarea anuală. A dat în judecată instituția județeană, a recuzat comisiile care au venit în ultimii ani să îl evalueze și a ieșit public cu diverse declarații și documente din care, spune domnia sa, reiese că fostul manager a delapidat teatrul.
Diana Mitrache