Elevii absolvenți de clasa a VIII-a vor susține testele naționale săptămâna viitoare. Este vorba despre cei care nu le-au dat, atunci când examenul a avut loc la nivel național, din cauză că orașele erau în carantină. Subiectele vor veni tot de la nivel național. Elevii din clasele a VIII-a de la Petroșani, de la o unitate școlară din Lupeni, cei din Orăștie, Simeria, sau Brad, care nu au susținut simularea la testele naționale, au ocazia să afle cum stau cu materia, dar săptămâna viitore. Special pentru ei a fost organizată o nouă sesiune.
„Așa cum am promis, am reprogramat aceste examene în orașele respective, pentru elevii de clasa a VIII-a. Pentru evaluarea națională, aceste examene vor avea loc în 19, 20 și 21 aprilie. În 19 aprilie limba română, în 20 matematică și în 21 aprilie limba maternă. De asemenea, avem o restanță la o clasă cu profil real la un Liceul Mircea Eliade din Lupeni, care va da simularea exact în aceeași perioadă, respectiv 19, 20 și 21”, a spus Ilie Pârvan, inspector general școlar IȘJ Hunedoara.
În această situație sunt aproximativ 440 de elevi absolvenți ai claselor a VIII-a, care nu au susținut examenele și care acum primesc subiecte ca și ceilalți. „Subiectele vor fi primite de la minister, așa cum s-a întâmplat și în prima etapă, iar timpul de lucru va fi același, exact cum este prevăzut în normele metodologice”, a mai spus inspectorul general Ilie Pârvan. În județul Hunedoara, simularea probelor scrise a fost inițial organizată în 65 de unități de învățământ cu nivel gimnazial, pentru un număr de 2036 de elevi din clasa a VIII-a.

Diana Mitrache