Municipiul Petroșani avea, luni dimineață, cea mai mare rată de infectare din tot județul Hunedoara.
Tot incidențe alarmante sunt și la Aninoasa, Vulcan sau în alte localități din sudul județului. Pentru asta, la Petroșani s-a dechis încă un centru de vaccinare, în incinta Spitalului de Urgență.
Potrivit inspectorilor DSP Hunedoara, situația nu pare deloc să se îmbunatățească, iar întreg județul a fost zile la rând sub cod roșu, alături de alte 6 județe din România. Asta, deși, luni, incidența scăzuse sub 3. De altfel, populația din zona Văii Jiului a și fost alertată despre faptul că situația epidemiologică este îngrijorătoare. „Există câteva localități care se apropie cam mult de nivelul de 6 la mie. O să vedem cum evoluează. Avem inclusiv Petroșaniul cu 5,24 la mie, mai sunt și alte primării și localități, dar izolate și pot fi izolate. Mai avem Aninoasa cu 4,27, Vulcan cu 3,85, Orăștie 3,75, Hunedoara 3,75, deci sunt creșteri semnificative, față de perioada anterioară”, a precizat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
De altfel, alarmele au sunat în jurul orei 12,00, pentru ca populația să fie informată cu privire la situația epidemiologică ce este îngrijorătoare la acest moment.
Diana Mitrache