Minorul a furat un autoturism din municipiul Hunedoara, l-a condus fără a avea permis până în Petroșani și a rănit un polițist care încerca să-l oprească.

A fost pus sub acuzare de ultraj raportat la tentativă de omor, iar dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Hunedoara. Tânărul a cerut judecătorilor să-i fie schimbată încadrarea juridică a faptei iar cererea sa va fi luată în discuție mâine. D. I. de 16 ani, din Hunedoara, riscă să-și petreacă după gratii o bună parte a tinereții dacă nu-i va fi schimbată acuzația. Adolescentul a ajuns în spatele gratiilor după ce a furat un autoturism din Hunedoara și s-a dus cu el la Petroșani. Un polițist aflat în

timpul liber a observat mașina furată și și-a chemat colegii în ajutor pentru a pune mâna pe hoț. Când echipajul s-a apropiat de autoturism, adolescentul aflat la volan a demarat în încercarea de a scăpa iar un ofițer din cadrul Biroului de Investigații Criminale a fost târât câțiva metri și rănit. Judecătorii din Petroșani au stabilit că minorul a încercat să-și asigure scăparea cu intenția indirectă de a ucide victima, respectiv pe polițist. Din acest motiv, instanța a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor din infracțiunea de ultraj în infracțiunea de ultraj raportat la tentativă de omor.