Pârâul Maleia a fost ecologizat de angajații Primăriei Municipiului Petroșani, după ce din nou s-a umplut de deșeuri, multe dintre ele aduse din amonte odată cu topirea zăpezilor. În același timp, s-a solicitat celor de la Apa Serv Valea Jiului să verifice suprafețele de colectare a apelor menajere, dat fiind faptul că unele dintre acestea se deversează direct în Maleia.

Pârâul Maleia a beneficiat, în urmă cu câțiva ani,de un amplu program în cadrul căruia s-au executatinclusiv lucrări de regularizare a malurilor. Din păcate, în ciuda programelor derulate, a continuatpoluarea apei cu tot felul de deșeuri, multe dintre ele aduse din amonte.

Administrația publică din Petroșani a dispus reluarea acțiunilor de ecologizare a albiei pârâului care traversează municipiul Petroșani, pe porțiunea cuprinsă între Școala ”Avram Stanca”, până mai jos de sediul Complexului Energetic Hunedoara.

În plus, oficialii DADPP Petroșani au transmis o adresă celor de la Apa Serv Valea Jiului SA prin care li se solicită să verifice suprafețele de colectare a apelor menajere și pluviale care se deversează în Maleia, în zona podului de la Judecătoria Petroșani.

În anul 2018 în zona respectivă a mai existat o intervenție a operatorului de apă și canalizare, care a rezolvat parțial problema, însă, din câte se pare, deversările au reapărut.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Petroșani