Patru copii, cu pistolul și sabia, în viteză maximă, prin Petroșani

Patru tineri s-au distrat de minune prin Petroșani în această seară, mergând cu o mașină în viteză și simulând că au un pistol. Cineva a sunat la 112 și imediat poliția a plecat pe urmele lor.

Incidentul a avut loc în jurul orei 18:05. „Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la faptul că în zona cartierului Aeroport, din Petroșani, circulă un autoturism cu viteză, iar pasagerul din dreapta deține un obiect ce pare a fi o sabie și un pistol pe care le afișează la vedere (se pare, într-un gest de teribilism). Polițiștii rutieri s-au deplasat în cel mai scurt timp la locul indicat și au oprit în trafic autoturismul respectiv, iar în urma controlului au identificat ocupații mașinii: patru tineri în vârstă de 14, 15, 16 și 18 ani. Totodată, în interiorul mașinii a fost găsit un baston telescopic și un pistol cu bile din plastic aparținând minorului în vârstă de 15 ani. Cei patru tineri au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Petroșani pentru cercetări (tânărul aflat la volan a fost testat pentru a se stabili dacă se afla sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri)”, spune Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, atât bastonul telescopic cât și pistolul fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor (pistolul va fi supus expertizarii, urmând a se stabili caracterul și legalitatea deținerii acestuia).

Diana Mitrache

Advertisements