Când vine ministrul Energiei în Valea Jiului?

M inistrul Energiei, Virgil Popescu, și-a anunțat intenția de a veni în Valea Jiului. Acesta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că va veni în Valea Jiului atunci când soluțiile sunt pregătite, făcând referire la procedura de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara.

“Eu am spus că atunci când soluţiile sunt gata, sunt pregătite, mă voi duce să discut cu fiecare în parte, în Valea Jiului. Dacă ne uităm în urmă, sâmbătă şi duminică nu era rezolvate problemele care nu sunt de natură salarială şi am stat şi am discutat cu sindicatele de la toate minele, şi eu şi premierul, să căutăm soluţii. Acestea au fost găsite luni. Deci în momentul când am găsit soluţiile pe termen scurt, le-am anunţat”, a spus ministrul.

Potrivit oficialului, soluțiile pentru partea minieră și cea energetică trebuie să fie gândite pe termen mediu și lung. “Eu nu vreau să fac promisiuni pe care nu le pot acoperi şi cred că ceea ce s-a întâmplat în weekend în Valea Jiului, acele promisiuni populiste de la alţi colegi de la alte partide nu-şi aveau rostul. Minerii sunt oameni oneşti, simpli, cărora trebuie să le spui soluţii, să le spui direct, nu să-i păcăleşti sau să-i minţi. Eu n-o să fac niciodată asta şi când avem toate soluţiile pregătite o să merg să le discut”, a mai arătat Popescu. Reamintim faptul că minerii din Valea Jiului au protestat pentru a-și primi drepturile. Săptămâna trecută, Guvernul a rezolvat problema, iar pentru o perioadă de 3 luni sunt asigurate salariile angajaților Complexului Energetic Hunedoara, timp în care se fac demersurile pentru reorganizarea societății.

Monika BACIU

Advertisements