C J Hunedoara a adoptat un proiect de hotărâre privind majorarea alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din Spitalul Județean de Urgență Deva pentru pacienții internați.
Prin Hotărârea Guvernului nr. 429/2008 privind nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile sanitare publice s-a stabilit că la SJU Deva pentru pacienții internați, alocațiile care sunt stabilite de legiuitor în funcție de afecțiunile care suferă sunt cuprinse într 7 și 19, lei pentru adulțiși între 5 și 17,5 lei pentru copii.
Aproximativ 80% din regimurile oferite pacienților internați în Spitalul Județean de Urgență Deva sunt reprezentate de regimul comun, pentru care alocația zilnică de hrană este de 10 lei/pacient/zi, sumă din care trebuie să i se asigure acestuia toate cele trei mese pe zi, respectiv mic dejun, prânz și cină.
Conducerea SJU Deva a solicitat Consiliului Județean Hunedoara aprobarea majorării alodqțiilor de hrană pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Deva cu 25% față de nivelul maximal prevăzur în dispozițiile legale în vigoare.
Conducerea SJU Deva a făcut mențiunea că ”aceste cheltuieli suplimentare vor fi suportate din bugetul propriu al spitalului sau de către persoanele fizice beneficiare (ex. Aparținători), după caz”.
Oficialii Spitalului Județean de Urgență Deva motivează majorarea cu 25 de procente, ca urmare a feedback-ului pacienților.
”Peste 85% dintre pacienții chestionați în ultimii 3 ani apreciază calitatea hranei oferită de unitatea noastră ca fiind bună și foarte bună, însă insuficientă și puțin diversificată”, arată conducerea SJU Deva.
Conform tratatelor de dietetică, pacienților trebuie să li se asigure zilnic, în funcție de boală, între 2000-3500 de calorii.
Monika BACIU