Deputatul de Gorj, Mihai Weber, vrea să afle detalii despre continuarea Drumului Expres Craiova – Târgu-Jiu, pentru a interconecta astfel județul Gorj cu zona de Vest a țării. Deputatul social democrat din județul Gorj arată că zona nu se poate dezvolta fără o cale rutieră corespunzătoare spre marile autostrăzi.

”Din cauza lipsei infrastructurii rutiere rapide care să lege Gorjul de tronsoanele de autostrăzi și alte drumuri rapide din România, județul Gorj nu își poate dezvolta și fructifica adevăratul potențial. Județul nostru are nevoie de o viziune curajoasă de dezvoltare din punct de vedere al infrastructurii rutiere, care să faciliteze accesul investitorilor în zonă și, totodată, care să permită dezvoltarea turistică. Gorjul dispune de un potențial turistic uriaș și diversificat, dar nevalorificat la capacitatea sa maximă, motiv pentru care doar printr-o rețea de drumuri moderne rapide dezvoltarea poate fi luată în calcul și asigurată”, arată deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber.

Drumul ar urma să facă legătura între Târgu-Jiu – Hațeg – Deva, care să se descarce în autostrada A6, ca o continuare a Drumului Expres Târgu-Jiu – Craiova, pentru a interconecta astfel județul Gorj cu zona de Vest a țării. Evident este faptul că drumul expres va trece și prin Petroșani.

Monika BACIU