Un grup de australieni a facut rezervare în Statiunea Parang pentru ziua în care mayasii au anuntat Apocalipsa, adica 21 decembrie 2012. Acestia au cerut cazare la cabana situata la cea mai mare înaltime din statiune.

Întregul continent australian ar urma sa fie inundat dupa data de 21 decembrie, cand s-a prevestit sfarsitul lumii dupa interpretarea calendarului mayas. Cel putin asa cred mai multi australieni care vor veni în Parang pentru a scapa de Apocalipsa prevestita de mayasi. Acestia si-au facut rezervare la o cabana în statiunea din Valea Jiului si sunt asteptati vineri sa soseasca în tara noastra. Au cerut sa fie cazati cel mai aproape de varful Parangului, la cabana situata o altitudine cat mai mare, iar dorinta le-a fost îndeplinita si au primit „adapost” la o pensiune aflata la o cota de peste 1700 de metri.

Motiv de vacanta

Australienii vor sa împuste doi iepuri dintr-un foc spun cabanierii. De fapt,  ei vor sa-si petreaca vacanta de sarbatori într-un loc exotic, cel putin pentru ei, apoi „daca tot o intra Australia la apa, au sanse mari în Parang sa scape”, dupa cum spune cabanierul care-i va

caza pe oaspetii ce fug de Apocalipsa.

Australienii refugiati tocmai în Parang de „sfarsitul lumii” vor veni la invitatia a doi romani stabiliti în tinutul aborigenilor. Acestia le-au povestit despre Romania si mai ales de Valea Jiului, locul lor natal, si i-au invitat aici în vacanta. „Acum 3 saptamani am fost contactat de cineva care vine sa petreaca sarbatorile aici la cabana, daca pot gasi locuri unor australieni care vor sa vina si sa petreaca de Craciun în Parang. Australienii mi-au spus ca vor pe data de 21 sa fie aici, sus pe munte pentru ca le este frica de faptul ca vor fi inundati de sfarsitul lumii prezis de mayasi. Sunt 22 de australieni si doi dintre ei sunt romani plecati de multi ani din tara”, a spus Razvan Marica, unul dintre cabanierii care vor fi gazda oaspetilor de la celalalt capat al lumii. Pentru ca vin cu copii, turistii straini sunt cazati în doua cabane.

„Avem un grup de australieni, am înteles ca fug de asa zis-ul sfarsit al lumii. Le-am pregatit un meniu traditional cu produse ce nu sunt la ei si speram sa se simta bine. Pe data de 21 vin si stau pana pe 28 decembrie”, a spus un alt cabanier.

Maximilian Ganju