U na dintre clădirile aflate în centrul Petroșaniului a devenit, așa cum era de așteptat, un pericol pentru oricine trece prin apropiere. Este vorba despre Casa de Cultură a Studenților, o clădire ce a tot fost revendicată prin campanii electorale, dar oficial, a nimănui.

Dacă parchezi sau treci pur și simplu prin zona acestei clădiri, riști ca bucăți mari de cărămidă să îți cadă în cap, ori pe mașină.
La fel a făcut și un tânăr din Vulcan, care acum nici nu știe cui să îi ceară despăgubiri. Asta, pentru că parbrizul, ca și ștergătorul au fost total distruse de o cărămidă desprinsă de undeva de sus. “Am intrat în magazine 15 minute și, la întoarcere, am găsit parbrizul spart și ștergătorul e distrus și cărămizi pe capotă. Mi-am dat seama că a picat de sus tencuiala și la Poliție nu am rezolvat nimic, că m-au întrebat dacă am CASCO. Din păcate, mă aleg eu cu paguba”, a spus Sergiu Bucică Vialli, șoferul care s-a ales cu paguba.
Clădirea nu aparține celor de la actuala casă de cultură a studenților, așa că, imediat după incident, cineva a pus un afiș și atât. Nimeni nu se interesează de această clădire, deși, la un moment dat, și primarul Tiberiu Iacob Ridzi și rectorul Universității din Petroșani, Sorin Radu, au spus că o vor. Între timp, pentru că nu este folosită și de 30 de ani este la stadiul de construcție la roșu, clădirea se degradează și devine, constant, un pericol public.
Diana Mitrache