R ezultatele de final de campionat 1986-1987 soldate cu retrogradările din Divizia „A” i-au enervat rău pe tovarășii de la Comitetul Municipal de Partid, sindicate și C.M.V.J (actualul Complex Energetic), luând măsuri drastice împotriva echipei Jiul.

Astfel, au fost dați afară antrenorii Gigi Mulțescu, Gogu Tonca și Alexandru Nagy, președintele Ștefan Mariș, jucătorii Băluță și Dina, s-a dat un ultimatum lui Vancea, V.Popa, Stana, Dianu, Fl.Neagu, B.Popescu și Henzel, iar, cităm (vezi facsimil), „începând de astăzi (n.n. 26 iunie 1987), toți jucătorii se vor prezenta în producție (sîc!), la locurile lor de muncă, până la data când lotul se va reuni pentru
stabilirea programului de pregătire”.
Nu știm cu cât o fi crescut producția de cărbune cu fotbaliștii în abataj, dar cert că a fost o farsă tipic propagandistică a vremurilor acelea.
În sezonul următor, 1987-1988, cu antrenorii Ladislau Vlad (în tur) și Tică Oțet (în retur), Jiul a încheiat pe locul 2 în Seria a 2-a, acolo unde a promovat, la ordinul lui Nicu Ceaușescu, Inter Sibiu.
GENU TUTU