D upă ce hoții și-au stabilit cartier general la Coroiești, în preparația de cărbune dezafectată, dar care este furată bucată cu bucată, prefectul județului Hunedoara a promis noi razii. Sunt vizate, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu, și toate centrele de fier vechi, pentru că situația a scăpat de mult timp de sub control.

Hoții nu se mai tem de nimic și, la Coroiești e un adevărat șantier în lucru. Și muncitorii sunt nimeni alții decât hoții de fier vechi ce locuiesc în cartierul din apropiere. Nimeni nu îi poate opri și oamenii și-au făcut chiar un loc în care se încălzesc, acum, că e frig, într-o hală care, teoretic era închisă.
Prefectul județului Hunedoara anunță, însă, razii în următoarea perioadă. „S-a constituit un grup de acțiune, cu cei de la poliție și jandarmerie și vom face patrulări frecvente în zona respectivă, ca să încercăm să nu mai existe acele probleme cu furturile de la Coroiești”, a spus Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
Nici centrele care primesc fierul vechi, tăiat cu flexul din aceste hale, nu vor fi lăsate deoparte. „Am dispus să se facă acum controale la toate
centrele de fier vechi din Valea Jiului”, mai spune prefectul.
Preparația de aici a fost modernizată prin
programul demarat în martie 2000, când Guvernul român a contractat un credit de 137 de milioane de dolari de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internaţională. Din acești bani, pentru Preparaţia Coroieşti, s-au alocat 16 milioane de dolari. Toate investițiile sunt acum tocate cu
ciocanul și dezmembrate cu flexul, iar cei de la CEH nu mai fac față cu paznicii, care au și cerut să fie mutați, după ce hoții i-au amenințat.
Diana Mitrache