Petrila are cele mai multe unități locative din Valea Jiului

P etrila este localitatea din Valea Jiului cu cele mai multe unități locative. Mai mult, cea mai estică localitate din Valea Jiului ocupă locul al doilea la nivel de județ.

Agenția Națională pentru Locuințe, instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a recepționat, în municipiul Hunedoara, 80 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.
Locuințele (36 de apartamente cu 1 cameră și 44 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în str. Alexandru Vlahuță, pe un regim de înălţime S+P+3E+M (subsol+parter+3 etaje+mansardă), valoarea investiției fiind de 12.704.446,36 lei (inclusiv TVA).
Până în prezent, la nivelul județului Hunedoara, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 907 unități locative.
Astfel, pe primul loc este municipiul Deva cu 210 unități locative. Urmează Petrila cu 119 unități locative, Hunedoara cu 108 unități locative, Lupeni cu 91 de unități locative.
La Brad sunt 88 de unități locative, în timp ce la Orăștie sunt 80 de unități locative, iar Călan sunt 60 de unități locative, la Uricani 47.
La Simeria sunt 36 de locuințe destinate închirierii, iar la Petroșani sunt
16 și la Băcia 12.
Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.
Monika BACIU

Advertisements