Ș i-a vândut un autoturism de teren și a făcut greșeala să-l înstrăineze fără a întocmi un banal contract de vânzare-cumpărare.

Cel care a luat mașina s-a dovedit a nu fi de bună credință, a adunat amenzi peste amenzi și apoi l-a revândut, tot fără acte. Sancțiunile au venit pe numele primuluiproprietar, un bărbat de 42 de ani, din Lupeni. Exasperat de faptul că adună amendă după amendă, omul a recurs la o soluție ilegală de a ieși din încurcătura în care s-a băgat. A elaborat un întreg plan folosindu-se de documente false în loc să urmeze calea simplă și legală, să ceară unui judecător să-l oblige pe noul proprietar să înscrie mașina.
”Martorul M. N. a cumpărat de la inculpatul A. D. autovehiculul marca Isuzu Trooper fără a încheia contract de vânzare-cumpărare,
martorului fiindu-i predate de către inculpat actele autoturismului, respectiv certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a mașinii, dar nu a întreprins demersurile pentru înmatricularea pe numele său, susținând că nu a avut b ani pentru plata taxelor aferente. (…) Inculpatul, pentru a nu îi mai fi expediate amenzi de circulație și pentru a nu mai plăti impozitul pentru bunul cu privire la care tranzacționase și nu se mai afla în posesia lui, în loc să solicite pe cale judiciară radierea mașinii și înscrierea pe actualul proprietar, s-a prezentat la un centru de colectare a fierului vechi, cu plăcuțele vechi de înmatriculare și a obținut o adeverință prin care se atestă, în mod nereal, faptul că autovehiculul a fost primit și valorificat ca deșeu la societatea menționată”, se arată în rechizitoriu. A radiat mașina însă noul proprietar, o a treia persoană, a fost oprit în trafic de polițiști și așa s-a descoperit totul. Chiar dacă a avut circumstanțe atenuante, magistrații Judecătoriei Petroșani nu l-au iertat pe bărbatul din Lupeni și l-au obligat la plata unei amenzi penale de 1350 lei amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.