R eabilitarea Cinematografului Cultural din Lupeni se desfăşoară conform graficelor de execuţie, iar după ce s-au făcut o serie de lucrări pentru racordarea la utilităţi, ori de stopare a infiltrațiilor apei prin acoperiș și a degradării pereților clădirii, muncitorii care lucrează aici au putut să-și desfășoare activitatea și pe perioada iernii, efectuând lucrări de izolație și tencuieli în interior.

Primarul Lucian Resmeriță a verificat stadiul actual al lucrărilor de pe șantier și s-a arătat mulțumit de cum se prezintă proiectul. “Reabilitarea Cinematografului Cultural este un proiect extrem de important pentru municipiul Lupeni, care va aduce un mare plus pentru cetăţeni, atât cultural dar şi arhitectural, întrucât, prin aspectul modern pe care îl va avea, va aduce şi un plus de imagine zonei. Investiţia face parte din proiectul “Lupeni capitală culturală a judeţului”, astfel că numeroasele evenimente culturale care se desfăşoară la Palatul Cultural Minerul vor fi completate cu cele de la Cinematograful Cultural. Cultură şi educaţia vor fi mereu pe primul loc cât timp voi fi primarul acestei localităţi. S-a lucrat bine și pe perioada iernii, în special la lucrările de amenajări interioare, la sistemul de încălzire și la rețeaua electrică precum și la instalația de aer condiționat, lucrări care sunt finalizate deja în proporție de aproape 90%. În același timp au fost executate lucrările de izolație ale pereților, atât la exterior, cât și la interior, a fost montată tâmplăria de aluminiu cu geam termopan, la ușile de acces și ferestrele clădirii cinematografului, fiind executate și o serie de alte lucrări prevăzute în proiectul de execuție. După această nouă inspecția pe care am făcut-o la Cinematograf, pot să spun cu certitudine că evoluția acestei investiții decurge conform graficului, fiind poate chiar puțin avansată față de ceea ce am preconizat. Acest lucru mă face să cred că anul acesta, vom putea să redăm în folosință și acest obiectiv, care va avea un loc însemnat în viața culturală a comunității noastre”, declară primarul Lucian Resmeriță.
În paralel cu lucrările la infrastructura cinematografului, primarul Lucian Resmeriță susține că se fac demersuri pentru achiziția de mobilier și echipamente specifice.
”În paralel cu lucrările privind finisajele necesare la interiorul și exteriorul clădirii, cu racordarea clădirii la utilități, să facem și achiziția de mobilier specific. Mă bucur că lucrăm la acest obiectiv cu un antreprenor serios, care pune preț nu doar pe încadrarea în graficul de timp, ci care pune accent pe
calitatea lucrărilor efectuate aici”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.
Lucrările de reabilitare şi modernizare la Cinematograful „Cultural” din Lupeni au început în vara anului 2020, în baza unui proiect depus de Primăria municipiului Lupeni la Compania Națională pentru Investiții, valoarea investiției fiind undeva la 7 milioane de lei.
De ani de zile Cinematograful Cultural din Lupeni se află într-o stare avansată de degradare. Acesta va fi cel de al treilea cinematograf din Valea Jiului, după cel de la Vulcan şi cel din Petroşani.
Marius Mitrache