După inundațiile catastrofale din iunie 2020, Apa Serv a decis să scoată, din subsolul în care lucrau la Valea de Pești, toate pompele stației de tratare. Asta, pentru că atunci, odată ce zona, aflată foarte aproape de barajul unde s-a produs viitura, a fost efectiv sub ape. Investiția este gata și s-au luat toate măsurile de precauție necesare.

Numai pompele de apă au costat cam 2.000 de euro, iar cele pentru var cam 3.000 de euro, iar banii au venit prin
programul de despăgubiri pentru situații de urgență. În vara anului trecut, întreaga stație a fost inundată și instalațiile
compromise.
„A fost afectată și funcționarea stației Vale de Pești, mai precis tot ce a însemnat partea de dozare cu reactivi, care ajută la limpezirea apei. Mai exact, a fost blocată, la inundații, dozarea de reactivi. Am reușit acum să relocăm chiar atunci undeva la etaj, ca să putem funcționa și să dăm apa potabilă”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Apa Serv are acum la Valea de pești, acolo de unde vine apă pentru tot vestul Văii Jiului, până la Petroșani, în Cartierul Aeroport, două stații noi și relocate așa încât să nu mai poată fi inundate.
„În momentul de față sunt două grupuri de
pompare noi, la tot ce înseamnă dozarea de
reactivi și soluție de lapte de var, care ne dau o siguranță în funcționare începând de acum. Mai mult, după experiența avută, am relocat tot ce înseamnă dozatoarele, la nivelul superior, ca să nu mai pățim ce am pățit”, a mai adăugat managerul Cristian Ionică.
Stația de la Valea de Pești a fost cea mai afectată, la fel ca și stația de pompare a apei din Jiul de Vest care a fost total luată de apa învolburată a Jiului de Vest.
Diana Mitrache