Peste 1.000 de oameni au reușit să prindă o poziție în calendarul de vaccinare la noile centre deschise acum în Hunedoara. De miercuri, au fost deschise centrele din Călan, Brad și Orăștie, iar vaccinul administrat va fi cel de la AstraZeneca, cel care și ajunge până vineri în aceste locații.
După ce săptămâni bune nimeni nu a mai putut să se vaccineze în Hunedoara, de miercuri, de la ora 12,30, s-au deschis 3 noi centre și în Hunedoara. Oamenii interesați să se vaccineze cu serul produs de AstraZeneca în Hunedoara au și ocupat o bună parte dintre pozițiile libere. Vaccinarea se va face cu acest ser la sala de sport de la Orăștie, la Brad,  la spitalul municipal și la Călan, la Centrul multifuncțional. „Deja s-au făcut programări. La Călan au fost făcute deja 866 de programări, la Orăștie, 262, Brad 135. În total, de ieri sunt 1.263 de persoane programate în platformă. Din data de 15 februarie începem vaccinarea și de vineri aducem și vaccinul, așa că toate lucrurile intră pe linie dreaptă”, a spus Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.
Reprezentanții DSP Hunedoara susțin că ar mai fi câteva poziții libere pentru doritori, iar platforma este deschisă până în 6 martie. Ulterior, se vor fi deschise noi poziții pentru prima parte a lunii aprilie.I
nspectorii de sănătate ne spun și cât este de eficient să ne vaccinăm cu acest tip de ser. „Trebuie să luăm în calcul faptul că acest vaccin a fost aprobat și avizat de către Agenția Europeană a Medicamentului, deci specialiștii din UE, se administrează peste tot și, în primul rând, trebuie să ne gândim că există o protecție, așa încât să nu ajungem la forme grave sau severe de boală. Trebuie să ne gândim ce alegem: fără protecție, sau vaccinare?”, a conchis Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.
Serul adus acum și în județul nostru este recomandat celor ce au vârsta cuprinsă între 18 – 55 de ani, conform recomandărilor, dar sunt voci care susțin că ar putea să se ridice acestă restricție de vârstă.
Diana Mitrache