Municipalitatea de la Petroșani alocă 218.000 de lei pentru actualizarea planului urbanistic general. În urmă cu 3 ani, municipalitatea de la Petroșani a finalizat documentul, iar acum este necesară o actualizare.
Planul urbanistic general actualizat va trebui sa identifice zonele si sub-zonele în care ar trebui revizuite reglementări din planul anterior și care nu mai corespund nevoilor de dezvoltare identificate, in condițiile asigurării unei dezvoltări durabile a municipiului, precum și să prevadă rezolvări clare pentru cât mai multe din situațiile clare care apar în municipiu, astfel încât să se reducă cât mai mult posibil, situațiile în care se apelează la urbanism derogatoriu.
Scopul planului urbanistic general este optimizarea relațiilor localităților cu teritoriul lor administrativ, valorificarea pontețialului natural, economic și uman, organizarea și dezvoltarea căilor de comunicații, și nu numai. Prestarea serviciului se va realiza în termen de 360 zile lucrătoare. Până în 10 martie, firmele de profil pot depune ofertele.
Planul Urbanistic General este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului si de dezvoltare a localitãtilor ce compun  unitatea teritorial-administrativã de bazã. Planurile Urbanistice Generale cuprind analiza, reglementãri si regulament local de urbanism pentru întreg teritoriul administrativ al unitãtii de bazã (suprafete din intravilan, cât si din extravilan).
Monika BACIU