Este zăpadă din belșug și turiștii aflați la Straja în week-end-ul care
tocmai a trecut au avut parte de un adevărat festival. Este vorba despre un inedit concurs de creație a oamenilor de zăpadă, la care participă oricine, de la mic la mare.
Straja a arătat ca un club în aer liber, cu muzică bună, DJ din zăpadă, la platane din același „material”, multe figurine, povești
reinterpretate, precum Albă ca Zăpada și cei 7 căței, dar și oameni de zăpadă creați după ideea că abia s-ar fi întors din Turcia, acolo unde, nu-i așa? toată lumea ajunge să se opereze.
Toți au fost așteptați să construim cei mai autentici oameni de zăpadă, ori cele mai inedite figurine.
„În sfârșit, în acest an, este materie primă din belșug pentru a face construcții din zăpadă. Sperăm să fie o ediție reușită, mai ales că stațiunea este plină.
Sunt foarte mulți turiști și așteaptă, pentru câteva ore, să devină copii, chiar dacă sunt maturi. În plus, e și vacanță și sunt și mulți copii”, a spus, înainte de momentul jurizării,
Emil Părău, organizatorul festivalului.

Și cei din stațiune nu s-a lăsat mai prejos, ca în anii trecuți.
Aici am întâlnit oameni care vin an de an ca să ia parte la acest festival, tocmai din București, ei fiind cei care au creat aici prima mină, mina Straja.
„Omul meu de zăpadă este un pdurar, căruia îi place tare mult să bea. E bețiv, așa că i-am pus lângă el și o sticlă. Iar celălalt de lângă el, e mai domn.
A fost la turci și și-a pus implanturi și are acolo un cățel cu el. Sunt o familie întreagă ei”, a spus un copil venit la Straja cu familia lui.
„Ne distrăm maxim la Straja.Vin din București. Suntem o gașcă mare de prieteni și rude. Acum am făcut un Joker. Dar noi participăm de la înființare la acest festival, că suntem născuți aici, în Valea Jiului. Am făcut-o și pe Halep și mina Straja”, ne-au spus cei ce au creat alți oameni de zăpadă.
„Avem un DJ Joker,care are și platane și tot ce are nevoie și el e cel ce ne pune muzică. Are boxe, laser și e un club adevărat aici”, au spus alții. „Eu am creat Albă ca Zăpada și cei 7 căței. E o nouă viziune. Ideea este că e frumoasă distracția”, a spus o altă doamnă, care nu s-a lăsat mai prejos și a creat din zăpadă o poveste nouă.
Să fim copii a fost
deviza cea mai potrivită, iar organiztorii spun că, an de an, sunt tot mai interesante creațiile celor ce vin la Straja, Emil Părău, care îi și premiază pe cei care fac oameni de zăpadă, spune că, an de an, vede tot mai multe creații inedite.
„Au fost în anii anteriori și nunți, cununii, a fost și antren. Oamenii au
construit nunta cu tot,
cu mire, mireasă, dar au participat și ei la nunta din zăpadă, efectiv, în horă. Niște bucureșteni au venit aici și au construit, acum câțiva ani, o mină, mina Straja și iată, că în stațiune ne-am întors la minerit. Și Straja a devenit o altfel de mină”, a mai spus Emil Părău.
Concursul le-a adus tuturor premii, cupe, bani, pentru cele mai inedite creații și multă ditracție.
Diana Mitrache