Dupa mai bine de 6 ani de asteptari, sala sporturilor din Petrosani ar putea fi reamenajata, iar sportivii s-ar putea antrena corespunzator.

Conducerea Clubului Scolar Sportiv de la Petrosani a facut zeci de demersuri si acum spera ca proiectul este pe ultima suta de metri si ca banii vor veni anul viitor. „Noi, deocamdata, am ramas tot optimisti, in sensul ca banii inca nu au intrat in cont. Avem promisiunea si raspuns de la Ministeruzl Educatiei si Inspectoratul Scolar ca incepand cu 2013 vom putea beneficia de fonduri”, a decxlarat Zoltan Toth, directorul Clubului Scolar Sportiv (CSS) Petrosani. Pana la bani, insa, mai e cale lunga si un sir de acte birocratice, plus adresele la minister si Inspectoratul Scolar. Asta dupa ce ani de zile, conducerea CSS a completat cereri de finantare si a facut proiecte. „Este a treia adresa sau a patra pe care o trimitem ministerului, plus vreo doua la ISJ Hunedoara doar in acest an, dar ne-am invatat in ultimii 6 ani de zile de adrese  si nu mai e o problema pentru noi sa mai facem o adresa”, a mai adaugat Zoltan Toth. Constructia a fost data in folosinta in 1986 si, de atunci, nimeni nu s-a mai ocupat de reamenajarea ei. Astfel s-a ajuns la situatia jalniuca in care se afla sala acum. Adica, intr-o stare avansata de degradare, fara incalzire, iar singurii care sufera sunt sportivii care se antreneaza fiecare pe unde poate. „In perioada aceasta rece, sportivii isi desfasoara activitatea la Scoala nr 4. Am gasit acolo intelegere si handbalistii se antreneaza acolo. Si anhul trecut am fost tot acolo, pentru ca in sala noastra e mai rece ca afara si nu putem tine copiii in frig”, spune Toth.

Proiectul de reamenajare al salii sporturilor presupune realizarea unui nou acoperis, al tribunei si al terenului de joc, realizarea termoizolatiei si a sistemului de incalzire care nu a mai fost functional de ani buni. In total, peste 1.500 000 de lei ar urma sa intre in conturile celor de la Petrosani, pentru ca performate au, dar nu au sali de antrenament.

Diana Mitrache