Aer rău în Vulcan

 

Vulcănenii respiră un aer rău. Cel puțin asta reiese din datele furnizate de Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara. Datele au fost furnizate de stațiile automate din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului.
”În data de 30.01.2021 indicii de calitate a aerului conduc la concluzia ca, in zona Deva oras, indicele de calitate a aerului este MODERAT, in zona municipiului Vulcan, indicele de calitate a aerului este RAU, iar in vestul municipiului Deva, in zona municipiului Hunedoara si in zona orasului Calan, indicele de calitate a aerului este ACCEPTABIL; In data de 31.01.2021 indicii de calitate a aerului conduc la concluzia ca, in zona Deva oras, in vestul municipiului Deva si in zona municipiului Hunedoara, indicele de calitate a aerului este ACCEPTABIL, in zona municipiului Vulcan, indicele de calitate a aerului este RAU, iar in zona orasului Calan, indicele de calitate a aerului este BUN”, arată raportarea Agenției pentru Protecția Mediului.
Potrivit raportării, faptul că vulcănenii respiră un aer rău s-a determinat prin măsurătorile particulelor în suspensie. Cauzele posibile sunt industria locală, inclusiv existența instalației mari de ardere în zona Vulcan, precum și utilizarea la încălzirea locuințelor individuale a combustibililor solizi pe fondul unor condiții meteo nefavorabile unei bune dispersii a poluanților.
Cosmin BACIU

Advertisements