O echipă de experți din Petroșani ai INSEMEX au plecat încă de vineri dimineață la locul tragediei din București. 7 oameni au murit arși la spitalul Matei Balș din Capitală, iar specialiștii de la noi vor trebui să întocmească expertiza și să stabilească ce a produs tragedia.

Cercetătorii de la Institutului Național pentru Securitate Minieră și protecție antiexplozivă, INSEMEX, au plecat vineri, in jurul orei 9,00, la București. Specialiştii, conduşi de către directorul general al INSEMEX, George Artur Găman, vor face o cercetare la faţa locului, în cadrul căreia vor fi prelevate probe şi vor fi solicitate o serie de documente necesare pentru întocmirea unei expertize tehnice în cazul incendiului. Potrivit directorului general al institutului, Artur Găman, aceștia urmează să facă expertiza în cazul incendiului care a izbucnit la spitalului „Matei Balș” din capitală. „Suntem şapte specialişti din cadrul Institutului, iar scopul deplasării este efectuarea cercetării la faţa locului. (…) Prelevăm probe, solicităm
documente. Efectuarea expertizei este un proces îndelungat”, a declarat directorul general al INSEMEX Petroşani. Potrivit acestuia, după încheierea cercetărilor de la faţa locului, specialiştii INSEMEX Petroşani vor lucra la întocmirea expertizei tehnice, estimându-se că până la formularea concluziilor vor trece câteva luni.
7 oameni au murit, o parte dintre ei carbonizați, pe secția în care erau internați bolnavi infectați cu noul coronavirus.
Tot cercetătorii de la INCD INSEMEX sunt cei care au făcut expertiza și în cazul similar de la Spitalul din Piatra Neamț, Maternitatea Giulești, ori din Clubul Colectiv.
Diana Mitrache