Prefectul județului Hunedoara promite să reinstaureze ordinea la Coroiești. Va trimite jandarmii și poliția, dar va cere să fie verificați și cei din centrele de fier vechi.  Totul, după ce acolo hoții și-au construit un adevărat cartier de dezmembrare, amenințând paznicii, imediat după incidentul în care aceștia au filmat cum un cal era schingiuit. I
maginile cu doi bărbați care schinguiesc un cal au creat mari probleme celor ce sunt la paza obiectivului din Preparația Coroiești. Hoții, rămași fără cal, nu s-au oprit din dezmembrare, dar au început să amenințe personalul de pază.
Prefectul județului Hunedoara a venit în Valea Jiului și a promis noi măsuri drastice, inclusiv împrotriva celor de la centrele de fier vechi.
„Vom face razii permanente și încercăm să ține sub control situația, deoarece în secolul XXI, nu mai merge cu amenințări. Vreau să le spun la cei care, la un momentdat, încearcă să dezechilibreze situația, că, statul român va fi ferm în ceea ce privește siguranța cetățenilor. Dar îi am în vedere și pe cei de la centrele de fier vechi. Urmează să vorbesc cu instituțiile deconcentrate care fac control la aceste centre și să vedem care este situația”, a spus Petru Călin Marian, prefectul județului Hunedoara.
Ca un adevărat șantier în lucru se prezintă fosta preparație de la Coroiești. Un furnicar de hoși, care și-au revendicat totul acolo, fără să le peste de paznici, sunt zilnic în perimetrul, teoretic închis. Asta, pentru că tocmai ei a luat porțile și le-au dus la fier vechi. Nimeni nu ia în calcul prezența paznicilor și sunetele utilajelor de dezmembrare se aud din depărtare. Preparația de aici a fost modernizată prin programul demarat în martie 2000, când Guvernul român a contractat un credit de 137 de milioane de dolari de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internaţională. Din această sumă, pentru Preparaţia Coroieşti s-au alocat 16 milioane de dolari. Toate investițiile sunt acum tocate cu ciocanul și dezmembrate cu flexul.
Diana Mitrache