Organigrama Spitalului de Urgență din Petroșani s-a modificat, însă, este nevoie și de aprobarea Consiliului Local în acest sens.
Modificările vin ca urmare a pensionării unor cadre medicale, dar și prin încheierea unor noi contracte de muncă. Urmare a încetării contractului de muncă prin pensionare la limita de vârstă, demisie sau cu acordul ambelor părți, s-au vacantat 7 posturi de medici, opt posturi de asistente medicale și trei posturi de personal auxiliar.
”Având în vedere art. 21 din Legea nr. 136/2020, pe durata instituirii stării de risc epidemiologic și biologic, s-au încheiat CIM pe durată determinată pentru 2 medici (în CSM și UPU-SMURD) și un biolog debutant (în Laboratorul de analize medicale)”, arată documentul SUP.
Ca urmare a finalizării pregătirii în rezidențiat, s-au prezentat la un post de medici specialist Medicină internă și un medic specialist Chirurgie generală.
”Promovează în an superior de rezidențiat, un medic rezident an IV și 2 medici rezidenți an III. Ca urmare a confirmării ca rezidenți pe post prin Ordinul MS. Nr. 2079/07.12.2020, s-au încheiat CIM de muncă pe durată nedeterminată cu 9 medici rezidenți pe specialitățile Medicină de urgență, diabet zaharat, medicină de laborator, nefrologie, neurologie, pediatrie, medicină fizică și reabilotare, neurochirurgie, neonatologie și un farmacist rezident”, mai arată documentul.
Cosmin BACIU