Imaginile cu hoții de fier vechi care schingiuesc un cal au făcut înconjurul emisiunilor de știri și, după ce s-au trezit fără calul ce le-a fost confiscat, hoții au început cu amenințările. Vizați sunt paznicii de la preparația Coroiești, mulți dintre ei fiind femei, pentru că, așa cum au spus hoții, pe înregistrare ar fi vocea unei femei.
Calul snopit în bătaie le-a fost confiscat hoților de fier vechi, iar ei riscă acum să stea după gratii, însă, nu s-au potolit și, pentru că locuiesc în oraș cu paznicii, au pornit să îi amenințe. Liderul de sindicat de la Coroiești trage un semnal de alarmă și cere conducerii CEH să ia măsuri, pentru că paznicii sunt acolo în pericol, hoții fiind mult mai mulți. Și toți par că muncesc de zor să demoleze o construcție ce încă aparține de CEH.

„Oamenii ăia, care sunt acolo ca paznici, dar în ghilimele, trebuie redistribuiți în altă parte, iar rromii să fure în continuare. Nu e normal, că eu am fost acolo săptămâna trecută, era un zgomot de nu ne înțelegeam. Și, peste 5 minute, liniște. Și nu știam ce se întâmplă. Nu a durat două minute și a venit poliția. Ei știu când vine poliția și fug. Este normal, în momentul în care viața paznicilor este în pericol și pe nimeni nu interesează furturile din acel perimetru, înseamnă că nu mai e nevoie de paznici la Coroiești și să le dea loc de muncă la mina Lupeni”, a spus Dorin Vezure, lider Sindical la Preparația Coroiești.
Paznicii sunt absolut inutili la preperația Coroiești, pentru că sunt depășiți numeric și, în plus, hoții îi mai și amenință. De altfel, preparația, deși închisă de multe luni, pare un adevărat șantier, din care răzbat sunete specifice utilajelor de dezmembrare. Cu paznicii lângă ei, acești oameni ce locuiesc în cartierul din apropiere, și-au organizat un adevărat șantier, cu loc de încălzire și tot restul și, deocamdată, nici raziile jandarmilor, nici cele ale poliției nu au dat vreun rezultat. Asta, în timp ce la centrele de fier vechi încă nu a ajuns nimeni.
Diana Mitrache