Șase echipe de comisari ai Gărzii de Meidu Hunedoara au efectuat, în cursul anului trecut, 921 de controale, atât inspecţii planificate cât şi inspecţii neplanificate. Au fost aplicate 79 sancţiuni contravenţionale, respectiv 21 avertismente și 58 amenzi, în valoare totală de 888.800 lei.
”Inspecţiile planificate au fost realizate conform Planului anual de activitate al Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu, la operatorii economici care desfăşoară activităţi cu impact asupra mediului şi se supun procedurii de reglementare”, arată Garda de Mediu Hunedoara.
29 de controale au fost efectuate în urma sesizărilor, 120 controale au avut loc în urma autosesizării și 5 controale au fost pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului.
”Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost:   nerespectarea prevederilor autorizaţiei/autorizatiei integrate de mediu/acordului de mediu;  lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului;  neluarea măsurilor de salubrizare; gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, netransmiterea la termen a declaraţiilor privind obligaţiile de plată către Administraţia Fondului pentru Mediu”, arată Garda de Mediu Hunedoara.
Cosmin BACIU