A ngajații Prefecturii Hunedoara au beneficiat de spor de COVID. În mai multe prefecturi din țară, salariații beneficiază de acest spor. Angajaţii prefecturilor din ţară, care au mers la serviciu în perioada pandemiei, primesc bani în plus 30% din salariu de bază, potrivit legii, dacă au desfăşurat activităţi de combatere şi prevenire a epidemiei de COVID-19.

Nici angajații Prefecturii Hunedoara nu fac excepție. Potrivit unui răspuns remis de Prefectura Hunedoara, în luna decembrie aproape toți angajații instituției au beneficiat de acest spor.
”La finele lunii decembrie 2020, din numărul de 38 de salariați, au beneficiat de sporul pentru combaterea și prevenirea COVID -19, potrivit OUG 131/2020, un număr de 35 de salariați”, arată Prefectura Hunedoara
Ce spune OUG 131/200 referitor la aceste sporuri:
Art. 5. – (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada stării de alertă instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, şi prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020, cu modificările şi completările ulterioare, personalul instituţiilor prefectului implicat în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanţare se asigură de la capitolul 51.01 „Autorităţi publice şi acţiuni externe”, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepţia prefectului şi subprefectului.
(3) Personalul din instituţiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabileşte prin ordin al prefectului la propunerea motivată a şefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea şi modul de implicare în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi care au presupus un risc suplimentar şi/sau un volum mai mare de muncă
De la începutul pandemiei și până în prezent, aproape 13.000 de hunedoreni
s-au infectat cu noul coronavirus.
Cosmin BACIU