O firmă din Valea Jiului va implementa un proiect al orașului Uricani

O firmă din Valea Jiului va implementa un proiect al orașului Uricani. Alpin Construct și-a adjudecat contractul de „Reabilitare și dotare cu echipament didactic Școala Gimnazială nr. 2 Uricani, sala de sport aferentă Școlii nr. 2, reabilitare tronsoane str. Al. Brazilor, amenajare loc de joacă parc, Bl. 13”.

Contractul a fost adjudecat la
valoarea de 174.586 lei/ Proiectul de la Uricani, județul Hunedoara, cuprinde, pe lângă reabilitarea și dotarea Școlii Gimnaziale nr. 2, inclusiv a sălii de sport, și investiții pentru îmbunătățirea unor spații publice urbane.
”Obiectivul general al proiectului este creşterea calităţii vieţii locuitorilor prin îmbunătăţirea serviciilor educaţionale şi îmbunătăţirea spaţiilor publice urbane. Proiectul urmăreşte o abordare integrată a problemelor din oraş (servicii educaţionale, culturale, recreative şi infrastructura publica urbana nemodernizata etc) în vederea soluţionării simultane a necesităţilor populaţiei şi revitalizarea fizică şi socială a comunităţilor defavorizate din oraşul Uricani”, arată documentul.
La școala de pe strada Muncii nr. 12 (P+2E, 3.168 mp) sunt prevăzute: reabilitarea exterioară – înlocuirea termoizolației și a tâmplăriei, refacerea și consolidarea elementelor de șarpantă, după caz, a finisajelor
interioare și a pardoselilor, înlocuirea tâmplăriei interioare, recalibrarea instalațiilor sanitare, termice și
electrice, dotarea cu mobilier nou și echipamente didactice, instalarea unui sistem de supraveghere video și montarea unei platforme elevator
pentru accesul persoanelor cu dizabilități la etajele superioare.
La sala de sport va fi înlocuită termoizolația pereților exteriori, se vor reface finisajele și pardoselile, sistemul de colectare a apelor pluviale și instalațiile, se va înlocui tâmplăria, se vor moderniza grupurile sanitare, se va amplasa un sistem de ventilație, vor fi achiziționate echipamente noi și mobilier.
O altă componentă a proiectului vizează reabilitarea unor tronsoane de drum pe Aleea Brazilor și amenajarea unui loc de joacă pentru copii – Parc Bloc 13, cu o suprafață de 1.695 mp. Se vor realiza sisteme de supraveghere video, de iluminat și de irigații, se vor planta arbori și arbuști, se vor construi pergole, se vor amplasa echipamente de joacă, bănci și coșuri de gunoi.
Valoarea totală a investiției este de 16.899.347,90 lei, din care 16.561.360.92 lei reprezintă
finanțare nerambursabilă. Durata de implementare este de 42 de luni.
Cosmin BACIU

Advertisements