Rațe sălbatice, cerbi, ciute, urși, ori râși și lupi au mai fost filmați în Parcul Național Defileul Jiului, mulți pozând chiar la camerele de supraveghere. Dar, de această dată, un ranger din parcul național a surprins o vidră, ce pare extrem de jucăușă.

Abia a căzut prima zăpadă, iar apele au o temperatură scăzută, însă vidra surprinsă în parcul Național Defileul jiului pare că se simte xecelent. Iese de apă, se tăvălește în zăpadă, urcă puțin pe stâncile din apropiere și apoi dispare, din nou, în apa rece.

Sunt imagini surprinse acum în zona Defileului Jiului, în apa rece a Jiului, iar vidra pare, așa cum au scris rangerii, un exemplar sănătos. Asta, pentru că este grasă și bine-dispusă, lucru ce arată că sănătatea este punctul ei forte.

(imagini aici Facebook )

Vidra este un mic mamifer carnivor, din familia din care fac parte și dihorii, nevăstuicile, jderii, samurii, ori bursucii.

Aceste animale acvatice, au mare grijă de blana lor, păstrând-o curată pentru a le proteja de frig, pentru că ele nu dispun ca alte animale de un strat izolator de grăsime.

Pentru a-și menține greutatea, vidrele trebuie să mănânce 15% din masa corpului zilnic, iar vidrele de mare chiar 20-25%.

În general se hrănesc cu pește, dar acesta poate fi suplimentat cu broaște, țestoase, crabi sau raci.

Diana Mitrache