Buget rectificat pentru CNH. Guvernul a aprobat o serie de hotãrâri prin care a rectificat bugetele de venituri si cheltuieli pe anul 2012, pentru mai multe companii si societãti nationale, regii autonome si societãti comerciale ale statului.

Astfel, în cadrul sedintei de Guvern de miercuri s-a adoptat o hotãrâre pentru modificarea anexei la HG nr.920/2012 pentru modificarea anexei la HG nr.99/2012 privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2012 pentru Compania Nationalã a Huilei S.A., Petrosani. Pentru Compania Nationalã a Huilei S.A., Petrosani, bugetul rectificat prevede venituri de 1,388 miliarde lei si cheltuieli de 1,555 miliarde lei.

Pânã la rectificarea bugetului pentru CNH exista posibilitatea ca societatea huilei sã intre în incapacitate de platã, astfel în luna ianuarie minerii fiind în imposibilitatea de a nu-si primii salariile aferente pe luna decembrie. În momentul de fatã CNH cuprinde doar minele viabile, adicã Lonea, Livezeni, Vulcan si Lupeni. Minele neviabile fac parte din Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului. Guvernul a aprobat si pentru aceastã societate nou înfiintatã bugetul de venituri si cheltuieli. Bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2012 al Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului SA, aflatã sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a fost aprobat, tinând cont cã operatorul economic desfãsoarã în principal activitãti în domeniul prospectiunii, explorãrii si exploatãrii zãcãmintelor miniere. Este un prim buget al acestei nou înfiintate societãti, pe un nivel estimat al productiei, pe o parte a lunii noiembrie si pe luna decembrie. Astfel, veniturile totale ale societãtii sunt în sumã de 34.690 mii lei pentru bugetul pe anul 2012, iar cheltuielile totale aferente sunt, de asemenea, de 34.690 mii lei.

Monika BACIU