Deși incindența cazurilor de COVID 19 pare să scadă în județul Hunedoara, unde o singură localitate este canatinată, iar rata infectărilor nu a trecut de 2 la mia de locuitori, totuși, zilnic mor oameni din cauze asociate cu COVID -19.
O spun inspectorii DSP, care cred că vom avea din nou o creștere a cazurtilor, mai ales după perioada sărbătorilor. I
ncidența în județul Hunedoara a ajuns la  1,32/1.000 locuitori și, la acest  moment sunt 1.321 de oameni infectați. 312 fiind internați în spitale. De la începutul pandemiei, în Hunedoara, au murit 519 oameni și zilnic sunt oameni care își pierd viața din cauze asociate acestui virus.
„Cu incidența stăm bine. Din păcate, Toplița a depășit rata de incidență și am fost nevoiți să facem carantinarea localității pentru 14 zile. Am scăzut, ca și medie pe zi, la 58 de cazuri, Dar, din păcate, avem decese zilnic și nu este o zi fără un deces, care ca și cauză COVID. Ne păstrăm media de 3 decese pe zi, pe ultimele 14 zile ”, a spus Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.
114 de noi cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore în județul Hunedoara, asta, în timp ce marți erau peste 100.
În județul Hunedoara sunt 9 focare: la spitalul Municipal Hunedoara, unde sunt 13 cazuri, la Brad, 19 cazuri, la Spitalul CF Simeria, 1 caz, la Centrul multifuncțional de la Hunedoara, 22 de cazuri, la ANAF Deva 2 cazuri, la o societate din Călan, 6, la Spitalul de Psihitarie de Zam, 3, CEH are 4 cazuri la Mintia, iar Spitalul din Orăștie are un focar cu 3 cazuri.
Diana Mitrache