De circa patru ani au avut nevoie procurorii din Petroșani pentru a finaliza dosarul de înșelăciune în care sunt zeci păgubiți, oameni care s-au trezit peste noapte datori.

Escrocheria a ieșit la iveală în anul 2016, când zeci de persoane s-au trezit cu somații de plată pentru niște împrumuturi pe care nu le făcuseră.

La momentul începerii anchetei, în mai 2016, se vorbea de o pagubă de 1 milion de lei, iar suspectul era o fostă președintă a unui CAR din Petroșani.

În calitate de casier şi ulterior de preşedinte al unei instituţii financiare nebancare, în perioada 2012 – 2015, femeia a întocmit peste 240 de contracte de împrumut fictive, în valoare totală de peste  1.000.000 de lei, folosind documente false în numele titularilor de contracte şi ale giranţilor (unii dintre aceştia fiind chiar decedaţi la data acordării împrumutului), însuşindu-şi sumele de bani obţinute, declara Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt IPJ Hunedoara.

Ancheta a fost una de durată din cauza numărului mare de păgubiți ori martori, însă procurorii au finalizat cercetarea și au trimis dosarul spre analiză magistraților Judecătoriei Petroșani.

Maximilian Gânju