Familiile din cartierul Jiu-Paroseni ce apartine de municipiul Vulcan sunt disperate. Oamenii sunt blocati la propriu în cartier pentru cã primarul Gheorghe Ile nu s-a îndurat sã le trimitã si lor mãcar o singur datã plugul pentru deszãpezire.

Încã de sâmbãtã situatia este scãpatã de sub control de municipalitatea Vulcan în cartierul amintit, iar oamenii se simt la fel ca sinistratii de anul trecut din Moldova.

Atunci primarul a defilat în fruntea caravanei de  ajutoare care a plecat din Valea Jiului.

Ar fi bine dacã ar repeta isprava si în Jiu-Paroseni, dar de aceastã datã în fruntea unui utilaj de deszãpezire.

„N-a intrat nimic, nici un singur plug. Nu am putut sã ne mai scoate masinile desi noi am dat la lopatã zãpada. Este prea multã si cum primarul nu s-a gândit cã trebuie sã bage si aici utilajele, noi am rãmas blocati. Suntem sinistrati la propriu, facem coadã la masina cu pâine. Mergem la muncã pe jos, cei care lucrãm la termocentralã sau la mina Paroseni.

C ine-i vinovat?

Primarul Ile printr-o postare pe internet le cere locuitorilor întelegere. „Începând de duminicã noaptea am cãutat sã gestionãm cât mai bine situatia generatã de ninsorile abundente. stiu cã sunt zone unde nu s-a fãcut ce trebuia. Fatã de firma care are obligatia sã curete zãpada vor fi luate mãsurile care corespund tuturor ineficientelor din aceste zile”, spune Ile. Mai mult chiar îi „ceartã” pe unii localnici pentru cã „ în unele locuri soferii au lãsat masinile chiar în mijlocul drumului fãcând practic imposibilã interventia noastrã. (…) Nu este usor sã faci fatã unei zãpezi de 70 de cm, fatã de 25 cât a fost la Petrosani”, mai spune primarul Ile, în încercarea de a minimaliza interventia fãrã cusur a edililor din Petrosani. Acestia din urmã s-au confruntat tot cu circa 70 de centimetri de zãpadã, dar au tinut deschisã circulatia în conditii foarte bune pânã si în ultimul ungher al municipiului.

Gabriela Rizea