Pericol de inundații în Valea Jiului. În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 2,00, a fost activat sistemul de alarmare RoAlert în vestul Văii Jiului, după ce ploile torențiale au umflat râurile.
ANM a emis codul roșu de inundații în județele Gorj, Mehedinți și pentru sudul județului Hunedoara. Potrivit celor de la Sistemul Hidrotehnic Ape Jiu, în Valea Jiului s-a atins cota de atenție și a și fost depășită la Iscroni, unde apa Jiului de Vest a crescut cu 130 de cm, depășindu-se cu 10 cm cota de atenție. „Au fost debite foarte mari în zona Aninoasa, dar și pe pârâul Morișoara, la Vulcan. Apa în barajul de la Valea de Pești a crescut cu 50 de cm peste cota normală. La Valea de Pești, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrați 150 de litri pe metru pătrat. Acesta a fost motivul pentru care a și fost activat Ro Alert, în jurul orei 2,00, în dimineața zilei de marți, dar nu au fost inundații, pentru că am făcut investiții”, a spus Sorin Corici, șeful Sistemului Hidrotehnic al Ape Jiu.
Date de ultimă oră arată că apa Jiului a ieșit din matcă, pe o porțiune din Defileul Jiului, pe DN 66, între Polatiște și Lainici, pe teritoriul județului Gorj.

Diana Mitrache
Sursa foto: jienii.ro