Mii de oameni au urcat la munte în zilele de vacanță și de sărbători. Straja a fost una dintre stațiunile aflate pe primul loc în topul accidentelor, la nivel național, iar în Pasul Vîlcan, spre exemplu, s-au înregistrat noi recorduri.
La Straja, mii de oameni au urcat în fiecare zi a săptămânii care a trecut. Salvamontiștii spun că și acum sunt tabere, pentru că mai este vacanță, iar asta a făcut ca, zilnic, la Straja să aibă loc accidente. De altfel, în raportările Salvamont de la nivel național, Straja a fost pe primul loc, zile în șir, la numărul de accidente.  „Având în vedere afluența de turiști, care, în unele zile, a depășit 6.000 de persoane, noi considerăm că nu este un record neapărat numărul de accidente, raportat la aceste cifre, care arată că au fost mulți oameni pe zona schiabilă.  Spre fericirea noastră, niciun accident nu a fost grav, cât să pună în pericol viața celor ce au fost preluați de pe pârtii și predați ambulanței, sau la SMURD. Au fost traumatisme, luxații, fracturi, accidente specifice sezonului”, a spus George Resiga, șef Salvamont Straja.
Stațiunea este încă plină, la Straja a nins, iar în Pasul Vîlcan s-a înregistrat un nou record. Vorbim despre oameni care, în ciuda a tot ce s-a spus despre această stațiune de munte, au venit la schi și sanie.
„Spre surprinderea noastră și anul acesta a urcat foarte multă lume în Pasul Vîlcan, având în  vedere că instalațiile pe cablu nu au funcționat, că nu era zăpadă suficientă. Totuși, sâmbăta trecută am înregistrat un record de participare, peste 1000 de oameni care au plătit bilet pentru a urca în stațiune.  La ei s-au adăugat alții  care au urcat pe jos în stațiune”, a mai spus și Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Și în Parâng au fost mulți turiști, care s-au bucurat de zăpadă și care au stat chiar la plajă, în zona schiabilă, atunci când a fost soare.
Diana Mitrache