Adrian David, liberalul care a pierdut șefia Consiliului Județean Hunedoara, a fost numit director general al Casei Județene A Asigurărilor de Sănătate. Luni, 4 ianuarie, a fost prima sa zi de lucru și, de la început a vorbit despre dezvoltarea sistemului.
Adrian David spune că va simplifica mult munca în acest sistem și că deja a cerut să se întâlnească cu cei din spitale, pentru a putea să stabilească prioritățile.
„E o instituție foarte importantă pentru viața medicală din județul nostru și pentru sănătatea hunedorenilor, o instituție care a reușit să se plaseze la standarde înalte în privința relației cu beneficiarii. Acesta este un lucru care mă bucură foarte mult și îmi propun ca, în mandatul meu de director general să reușim să facem acele reforme care sunt așteptate, în privința digitalizării, a ușurării accesului beneficiarilor către Casă și a optimizării relațiilor cu instituțiile medicale și medicii din județul Hunedoara”, a precizat Adrian David, director general al CJAS Hunedoara.
Noul director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate spune că va avea și primele întâlniri cu cei din spitale.
„Mă voi lupta pentru fiecare leu care va fi investit sau cheltuit pentru sănătatea hunedorenilor. Chiar în această săptămână mi-am propus o serie întreagă de întâlniri cu managerii instituțiilor sanitare care au contracte cu casa județeană, tocmai pentru a identifica atât problemele, cât și oportunitățile pentru perioada următoare, în contextul pandemiei, dar și a remodelării cheltuielilor publice pentru sănătate în acest an”, a conchis Adrian David, director general al CJAS Hunedoara.
Casa Județeană a Asigurărilor de Sănătate din Hunedoara a fost condusă de Ecaterina Cumpănașu, din 2016, cu o pauză scurtă, cât a fost Liliana Stolnicu, ambele susținute de  PSD.
Diana Mitrache