Inițiativa legislativă a senatorului Cristian Resmeriță, care prevede introducerea ”Sporului de Valea Jiului”, a fost introdusă ieri pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Reamintim că senatorul Cristian Resmeriţă a depus o nouă iniţiativă legislativă ce ar putea fi în avantajul unor categorii sociale din Valea Jiului. El vrea ca profesorii, personalul medical şi cel din  sistemul social să beneficieze de un spor pentru că oamenii vin să lucreze în zone marginalizate.

Cristian Resmeriţă spune că în vremea când a fost profesor avea un spor de Valea Jiului, care, însă, a fost suspendat şi, ca atare, s-a gândit să iniţieze un proiect de lege pentru toată ţara. În proiectul legislativ, senatorul, care a obţinut recent reduce­rea cu doi ani a vârstei de pensionare pentru cei din zone precum Valea Jiului, vrea să îi ajute pe medici, asistente, profesori şi pe oamenii din asistenţa socială să accepte să lucreze în zone  marginalizate social.

„Să facem în aşa fel încât să ţinem profesorii în zonă, să ţinem personal medical şi aproape de noi, oameni care se ocupă de asistenţa socială şi aici vorbim de copii şi bătrâni. De ce? Pentru că mereu aud că, la spitalul din Lupeni, la Petroşani sau Vulcan, nu au personal, deşi salariile au crescut foarte bine şi atunci să le dăm ceva în plus. Cum pot să îi aduc? Dându-le nişte bani în plus, că altfel, dacă are de ales între un post la Deva, sau Petroşani, 90% aleg Deva. Doresc să readuc în Valea Jiului sporul cunoscut ca spor de Valea Jiului ”,  spune Cristian Resmeriţă, senator de Valea Jiului.

Cristian Resmeriţă crede că odată stimulaţi, profesioniştii vor veni şi în aceste zone marginalizate, cum este şi Valea Jiului. Iniţiativa, însă, va avea efecte, dacă va trece, şi pentru zonele izolate din alte judeţe, ori zonele din care populaţia rămâne îmbătrânită, din cauza migraţiei.

“Faptul că această inițiativă legislativă a mea a ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, este o mare victorie a oamenilor din Valea Jiului.  Sper ca și colegii deputați din alte partide politice să dea un vot favorabil acestui proiect”, a conchis senatorul Cristian Resmeriță.

Marius Mitrache