Recipientul a fost manevrat greșit de un individ și a provocat moartea unui copilaș de numai șase ani.

Cel vinovat de tragedie a fost judecat pentru ucidere din culpă și condamnat de Judecătoria Hunedoara la 1 an și jumătate de închisoare. A făcut apel la sentință iar acum magistrații Curții de Apel Alba Iulia i-au respins acțiunea considerând-o nefondată.

Tragedia provocată din inconștiență de către hunedorean a avut loc anul trecut. Ioan Chirilă de 42 de ani, din Hunedoara, nu avea vreo ocupație ori loc de muncă și pentru a face rost de bani colecta deșeuri metalice pe care apoi le vindea la centrele de colectare. La un container de gunoi din oraș a găsit un tub de oxigen sub presiune pe care l-a luat și l-a dus acasă. Pentru că era sub presiune și centrul de colectare nu l-ar fi achiziționat, individul a lovit cu un ciocan robinetul tubului de oxigen, pentru a-l slăbi și a elibera oxigenul din interior. Odată rupt robinetul, tubul s-a transformat

într-un proiectil și a lovit un copil de șase ani aflat în zonă. ”S-a stabilit că după ce tubul de oxigen l-a lovit pe minor a mai parcurs o distanță de 19,30 m ajungând pe carosabil iar distanța de la locul unde inculpatul a desfăcut tubul și până în locul unde a lovit minorul este de aproximativ 60 metri”, au reținut magistrații. Băiețelul a murit pe loc în urma rănilor multiple suferite au stabilit legiștii. Ioan Chirilă a fost judecat pentru infracțiunea de ucidere din culpă și în cursul cercetării judecătorești, deși a fost legal citat, nu s-a prezentat la proces.

Maximilian Gânju