Moș Crăciun vine de la Caritas

 

Ca în fiecare an, Moș Crăciun ajunge la noi din Germania, prin organizațiile care aduc pachete la Caritas. Distanțarea socială și lipsa din școli și grădinițe a copiilor impun noi reguli, însă, pentru Valea Jiului au ajuns deja două tiruri pline cu daruri.

Mai multe organizații și fundații sunt așteptate la Caritas pentru ca Moș Crăciun să poată aduce cadouri copiilor. Voluntarii din Germania au umplut cutiile cu daruri, le-au legat frunos și le-au trimis, așa cum fac în fiecare an, spre Valea Jiului.  „Ca în fiecare an, Organizația Caritas încearcă să ajute în preajma sărbătorilor de Crăciun. Și anul acesta au venit două tiruri cu pachete pe care încercăm să le distribuim în Valea Jiului, dar și în județul Hunedoara. Peste 5.000 de copii, sperăm noi, vor fi mai fericiți de Crăciun, datorită acestor cadouri colectate de către partenerii  noștri din Germania”, a spus Alexandru Kelemen, director Caritas Petroșani.

Pentru că nu mai vin copiii la școli și e mai greu să primească astfel cadouri, voluntarii de la Caritas s-au îndreptat, de această dată, spre alte ONG-uri, care știu unde trebuie să ajungă pachetele.

„Anul acesta va fi un pic mai diferit din cauza condițiilor pandemice. Noi vom distribui doar prin intermediul asociațiilor și prin intermediul parohiilor, care își asumă să meargă în comunitate și să ajungă la acei copii nevoiași”, a mai adăugat Alexandru Kelemen.

În afară de pachetele pe care le-au făcut copiii din Germania pentru cei de la noi, Caritas ajută și câteva familii de bătrâni. O parte dintre ei vor primi chiar materiale de igienă, pe lângă mici cadouri de Crăciun.

Diana Mitrache

Advertisements