Școlile și grădinițele rămân închise fizic pentru elevi și copii până pe 11 ianuarie 2021, potrivit Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și calendarului anului școlar 2020-2021.

În Hunedoara, inspectorii școlari spun că, până la vacanța de iarnă, cel puțin, lucrurile nu se schimbă.
Copiii vor învăța, până la vacanța de iarnă, tot de acasă. Este o decizie ce a fost luată în țara noastră, din cauza numărului mare de infectări. „Avem la ora actuală Dispoziția Comitetului Național pentru Situații de Urgență, nr 57, care spune că se prelungește perioada de suspendare a corsurilor, până în data de 23 decembrie, când vom lua vacanța. Așadar suntem în continuare on-line ”, a spus Ilie Pârvan, inspector general Școlar IȘJ Hunedoara.
Decizia a fost luată, din cauza creșterii numărului de persoane infectate la nivel național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, dar și din cauza implementării deficitare a măsurilor de prevenire.
Dar la nivelul inspectoratului școlar au fost semnate noi contracte pentru tablete.
„Pe Hotărârea nr 370 de Guvernului, am primit prima tranșă de 1.280 de tablete. Așteptăm și cea de a doua tranșă până în 15 decembrie. Asta înseamnă 2.759 de tablete. Vă anunță că, urmare a licitației pe care noi am derulat-o pe SICAP, azi (n.r. marți, 8 decembrie), am semnat contractul cu un mare operator de telefonie din România, pentru 1.743 de tablete. Dacă facem un calcul, vedem că, până la finele perioadei de acativitate, de Moș Crăciun elevii noștri vor primi și aceste tablete. Asta înseamnă introducerea în sistem a unui număr de 4.502 de tablete”, a mai spus Ilie Pârvan.
Reamintim că toate unitățile de învățământ sunt închise fizic din 9 noiembrie, iar pe 9 decembrie ar fi expirat perioada de 30 de zile din ordinul de ministru care a decis formal aceasta măsură.Pe baza hotărârii CNSSU Ministerul Educație poate prelungi suspendarea cursurilor față în față până pe 23 decembrie.
Diana Mitrache