Individul de 50 de ani a comis două spargeri de unde a plecat cu bijuterii din aur, mii de euro și lei.
Ambele infracțiuni au fost comise în Deva, iar individul își studia cu atenție casele pe care intenționa să le jefuiască. Adrian Iliescu este un recidivist de 50 de ani, din Brăila, și a fost prins în urma unui control în trafic derulat de polițiștii rutieri din Deva, pe DN 7.
În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că este autorul mai multor spargeri prin forțarea și escaladarea ferestrei de la baia unor apartamente din municipiul Deva.
La o singură spargere, în iunie a.c., a plecat cu 20 grame bijuterii din aur, suma de 3000 euro și suma de 10.000 lei. O lună mai târziu a pătruns, tot prin geamul de la baie lăsat rabatat, într-un alt apartament de unde a sustras suma de 2500 lei. Unul dintre păgubiți l-a recunoscut pe recidivist după ce-l întâlnise în scara blocului când studia ce apartament poate fi spart.
Când a fost prins de polițiști, în urma percheziției asupra autoturismului pe care-l conducea, au fost găsite mai multe șurubelnițe, mânuși, bani, semn că individul cutreiera regiunea în căutarea unor ținte. La judecată, Iliescu și-a  asumat vinovăția pentru infracțiunile comise și a cerut ca judecata să aibă loc în procedura simplificată, numai că nu a recunoscut toate faptele reținute în sarcina sa prin rechizitoriu. Individul a fost condamnat de Judecătoria Deva la câte doi ani de închisoare pentru cele două infracțiuni de furt calificat. După adăugarea sporului de pedeapsă și a unui rest neexecutat de 847 de zile de la o altă condamnare, Iliescu Adrian va sta circa 5 ani de zile în pușcărie.
Maximilian Gânju