Vulcanul  a fost localitatea care a arãtat cel mai rãu dupã ninsoarea abundentã din week-end. Nici la Uricani lucrurile n-au fost asa de rele, desi acolo edilul a recunoscut cã este depãsit de situatie.

Masini îngropate în nãmeti, drumuri blocate, circulatie pe bâjbâite si un primar care s-a trezit la aproape 48 de ore dupã prima zãpadã, cã trebuie sã intervinã serios la deszãpezire. Asa arãta municipiul Vulcan, luni dimineatã, spre disperarea soferilor.

„A dormit cât a nins sâmbãtã, duminicã, si s-a trezit acum în mijlocul drumului. Vrea sã facã deszãpezire când oamenii trebuie sã meargã la muncã. Asta avem dacã asa am ales. Nu vãd de ce a mai trebuit sã defileze astãzi pe strãzi (luni), mai bine îsi vedea de treabã si trimitea masinile sã curete drumurile sâmbãtã si duminicã”, au spus mai multi soferi nemultumiti de faptul cã mai toate strãzile erau blocate de nãmeti.

„La grãdinita nr. 5 nu a putut nimeni sã meargã si sã facã o cãrare?  Sã avem pe unde ne duce copilasii la grãdinitã si a trebuit sã intrãm prin zãpadã si sã îi lãsãm uzi în clase”, îl ceartã o localnicã pe primarul Ile, chiar pe pagina sa de pe o retea de socializare.

Încã de la intrare în Vulcan, pe DN 66 A, s-a circulat extrem de prost si abia dacã a trecut sporadic câte un plug în perioada codului galben de ninsori. Mult mai bine stãtea situatia pe DN 66 A în zona Aninoasa unde aproape cã nu mai era zãpadã pe carosabil. Drumul de centurã al Vulcanului a fost blocat ieri dimineatã dupã ce, la fel ca si pe DN 66 A- segmentul de care rãspunde primarul  Gheorghe Ile, nu s-a intrat la timp cu utilajele.

Un Tir care fãcea aprovizionarea unui magazin s-a pus de-a curmezisul drumului dupã ce a derapat iar soferii au fost nevoiti sã stea zeci de minute blocati în coloanã. În cartierul Sohodol, o zonã care apartine tot de administratia Vulcan, pe tot parcursul codului galben n-a intrat mãcar un utilaj de deszãpezire.

Duminicã, oamenii au fost practic blocati în cartier. Au fãcut cozi la pâine ca pe timpuri pentru cã distribuitorii n-au putut urca cu masinile pentru a face aprovizionarea ca într-o zi normalã.

Gabriela RIZEA